[RECEPT] Pračlovečí Quiche

Dnes ti pračlovečica Domka v spolupráci s našim veľmi dobrým priateľom, Pračlovekom Rikim, prináša mňamózny recept na quiche – niečo ako slaný koláč. Je to jeden z tých receptov, ktorý si môžeš veľmi ľahko prispôsobiť a neustále ho obmieňať. Verím, že ti bude zakaždým chutiť.

Mohlo by ťa zaujímať...

Ak sa ti páčil tento článok, bude sa ti určite páčiť aj moja publikácia Kuchyňa Pračloveka - Ako si pripraviť chutné a zdravé jedlo jednoducho a bez receptov. Z tohto kompletného návodu do pračlovečej kuchyne sa okrem iného dozvieš:
  • Ktoré potraviny ti prinesú najlepší úžitok a ktorým sa vyhýbať
  • Ako z takmer prázdnej chladničky vyčarovať chutnú večeru
  • Ako vyťažiť z minima ingrediencií maximum hodnoty
  • Aké pomôcky do kuchyne potrebuješ a ktoré by si mal radšej vyhodiť
  • Ako si vytvoriť epické šejky, šaláty, dezerty a mnoho iného

Kúpeľňa bez odpadu a zbytočnej chémie

Cesta za zdravším životným štýlom je často vnímaná veľmi povrchne. Zbav sa cigariet, trochu si zacvič, nejedz cukor a budeš v pohode. Každý správny pračlovek však vie, že koncept spokojného tela a duše závisí od desiatok rôznych faktorov. Jedným z nich je aj chémia, ktorú síce nekonzumujeme, ale naše telo je s ňou v kontakte na dennej báze. Ako sa zbaviť tohto neduhu v rámci svojej kúpeľne a zároveň produkovať menej odpadu? Čítaj ďalej a dozvieš sa…

[RECEPT] Ghee maslo: ako (a prečo) si ho vyrobiť

Prepustené maslo – ghee je čistým maslovým tukom bez laktózy a mliečnej bielkoviny. Má vysokú teplotnú stabilitu a výbornú, jemne orieškovú chuť. Podporuje tráviaci trakt, zmierňuje zápaly, obsahuje vysoký podiel CLA a K2 (ak je pripravené z masla od kravičiek z lúky), a má vysoký obsah vitamínov A, D a E. Ide o parádny zdroj tukov a vitamínov. Už sa ti naň zbiehajú slinky? Čítaj ďalej, a dozvieš sa, ako si vyrobiť ghee maslo doma.

Mohlo by ťa zaujímať...

Ak sa ti páčil tento článok, bude sa ti určite páčiť aj moja publikácia Kuchyňa Pračloveka - Ako si pripraviť chutné a zdravé jedlo jednoducho a bez receptov. Z tohto kompletného návodu do pračlovečej kuchyne sa okrem iného dozvieš:
  • Ktoré potraviny ti prinesú najlepší úžitok a ktorým sa vyhýbať
  • Ako z takmer prázdnej chladničky vyčarovať chutnú večeru
  • Ako vyťažiť z minima ingrediencií maximum hodnoty
  • Aké pomôcky do kuchyne potrebuješ a ktoré by si mal radšej vyhodiť
  • Ako si vytvoriť epické šejky, šaláty, dezerty a mnoho iného

Železo: Potrebuješ ho dopĺňať, alebo sa ho zbavovať?

Železo je životne dôležitý stopový minerál. Kým veľká skupina ľudí ho má nedostatok a mala by sa sústrediť na zvýšenie jeho príjmu v potrave, či dokonca zvážiť suplementáciu, približne rovnako veľká skupina by sa mala, naopak, sústrediť na to, aby minimalizovala jeho vstrebanie zo stravy a dokonca sa ho aktívne zbavovala. Zisti do ktorej skupiny patríš a čo s tým urobiť.

Môj ukážkový týždenný jedálniček

Posledný týždeň som robil to, o čom som si myslel že nikdy robiť nebudem: vážil a zapisoval som si všetko, čo som zjedol. Teda aspoň sme sa o to spolu s Domkou snažili. Chceš vedieť prečo? Chceš vidieť ako vyzeral náš ukážkový jedálniček a tréning za posledný týždeň? Tak čítaj ďalej a dozvieš sa.