mariano

Zakladateľ No Will No Skill a NWNS Academy, autor publikácií Princípy Pračloveka a Kuchyňa Pračloveka

Som moderný pračlovek posadnutý neustálym zlepšovaním samého seba. Či už ide o zdravie, kondíciu, efektivitu práce, výkon mozgu alebo stav mysle, neustále hľadám spôsoby ako ich vylepšiť a zvýšiť tak kvalitu svojho života.

Mojim poslaním je tieto poznatky šíriť do sveta a pomáhať ľuďom byť lepší ako včera – okrem iného prostredníctvom tohto blogu a našej pohybovej Akadémie. Ak ma chceš spoznať, prečítaj si niečo o mne.

Comments (4)

  1. Trocha by som opravil, ze fruktoza sa v peceni meni iba na glukogen. Viz wikipedia fructolysis: Under one percent of ingested fructose is directly converted to plasma triglyceride. 29% – 54% of fructose is converted in liver to glucose, and about quarter of fructose is converted to lactate. 15% – 18% is converted to glycogen. Glucose and lactate are then used normally as energy to fuel cells all over the body.
    Cize ak sa clovek dostatocne hybe (beh, plavanie, bicykel, atd.) , tak aj vyssie mnozstvo fruktozy by nemal byt problem.
    A takisto fruktoza nesposobuje vylucovanie inzulinu. Unlike glucose, fructose is not an insulin secretagogue, and can in fact lower circulating insulin

  2. Vynikajuci clanok. Vidiet, ze autor si dal s jeho pripravou velku namahu. Mna by zaujimalo, ako je to so sojovymi vyrobkami znameho Slovenskeho vyrobcu. Sam ich mam velmi rad. Tak by som chcel vediet, ci su OK alebo nie…

    1. Neviem ktorého výrobcu myslíš, ale ak to nie je fermentovaná sója, tak by som to určite nejedol.

    2. Marian Cerny Lunter (byvale Alfa Bio)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

RADY PRAČLOVEKA

Desatoro_suplementy-trans-250

Pridaj sa ku vyše 4000 praľuďom, ktorí odberajú newsletter Rady Pračloveka a stiahni si ebooky Desatoro Prikázaní a Suplementačný Poradca Moderného Pračloveka úplne zadarmo.

Viac info nájdeš TU

Žiadny spam. Odhlásiť.sa môžeš kedykoľvek. Powered by ConvertKit