Malá inšpirácia od pračlovečice na chutnú a výživnú jesennú polievočku Jeseň je tu a my sa už vytešujeme zo sezónnych dobrôt. Ako inak, okrem zeleninky nesme chýbať kvalitný vývar. Váhaš prečo a nevieš, ako taký vývar pripraviť? Postup aj dôležité info nájdeš v tomto článku. Nech sa páči, tu je sľúbená inšpirácia na krémovú jesennú polievku.
Ingrediencie
-
- vývar (z hovädzích kostí/kurací)
- karfiol 1 ks
- kešu 1/2 šálky
- cibuľa 1 ks
- himalájska soľ
- kurkuma 1/2ČL
- čierne korenie mleté – štipka
- nové korenie celé 2-3 guličky
- bobkový list 2 ks
- rozmarín alebo iné bylinky podľa chuti
Postup
V malom množstve nechaj do mäkka uvariť nakrájanú cibuľu, karfiol, korenie a bylinky. Ku koncu pridaj vývar. Je na tebe a na tvojich zásobách, či použiješ hovädzí alebo kurací. Kurací má trošku jemnejšiu chuť a viac sa hodí k hokaido tekvici. Po odstavení z plameňa pridaj kešu, a rozmixuj polievku tyčovým mixérom. Odporúčam pred mixovaním vybrať bobkový list a celé korenie. Dochuť soľou, prípadne pár kvapkami citróna a môžeš sa tešiť z výživnej polievky.
Alternatíva
Podľa rovnakého postupu môžeš pripraviť aj polievku z mňamóznej tekvice Hokaido. Postup je rovnaký, len miesto karfiolu použi tekvicu, ošúpanú a nakrájanú na kocky. Kešu oriešky vynechaj.