Jesenné polievky z vývaru

Malá inšpirácia od pračlovečice na chutnú a výživnú jesennú polievočku Jeseň je tu a my sa už vytešujeme zo sezónnych dobrôt. Ako inak, okrem zeleninky nesme chýbať kvalitný vývar. Váhaš prečo a nevieš, ako taký vývar pripraviť? Postup aj dôležité info nájdeš v tomto článku. Nech sa páči, tu je sľúbená inšpirácia na krémovú jesennú polievku.

Ingrediencie

    • vývar (z hovädzích kostí/kurací)
    • karfiol 1 ks
    • kešu 1/2 šálky
    • cibuľa 1 ks
    • himalájska soľ
    • kurkuma 1/2ČL
    • čierne korenie mleté – štipka
    • nové korenie celé 2-3 guličky
    • bobkový list 2 ks
    • rozmarín alebo iné bylinky podľa chuti

Postup

V malom množstve nechaj do mäkka uvariť nakrájanú cibuľu, karfiol, korenie a bylinky. Ku koncu pridaj vývar. Je na tebe a na tvojich zásobách, či použiješ hovädzí alebo kurací. Kurací má trošku jemnejšiu chuť a viac sa hodí k hokaido tekvici. Po odstavení z plameňa pridaj kešu, a rozmixuj polievku tyčovým mixérom. Odporúčam pred mixovaním vybrať bobkový list a celé korenie. Dochuť soľou, prípadne pár kvapkami citróna a môžeš sa tešiť z výživnej polievky.

Alternatíva

Podľa rovnakého postupu môžeš pripraviť aj polievku z mňamóznej tekvice Hokaido. Postup je rovnaký, len miesto karfiolu použi tekvicu, ošúpanú a nakrájanú na kocky. Kešu oriešky vynechaj.

ZDIEĽAJ ČLÁNOK

mohlo by ťa zaujímať

Ak sa ti páčil tento článok, bude sa ti určite páčiť aj moja publikácia Kuchyňa Pračloveka - Ako si pripraviť chutné a zdravé jedlo jednoducho a bez receptov. Z tohto kompletného návodu do pračlovečej kuchyne sa okrem iného dozvieš:
  • Ktoré potraviny ti prinesú najlepší úžitok a ktorým sa vyhýbať
  • Ako z takmer prázdnej chladničky vyčarovať chutnú večeru
  • Ako vyťažiť z minima ingrediencií maximum hodnoty
  • Aké pomôcky do kuchyne potrebuješ a ktoré by si mal radšej vyhodiť
  • Ako si vytvoriť epické šejky, šaláty, dezerty a mnoho iného
Kuchyňa Pračloveka

Začni diskusiu na forum.modernypraclovek.sk

Top