Bezlepkový jablkový koláč

Bezlepkový jablkový koláč

Výživa a doplnky

Svieži koláč bez lepku a bežného cukru, ideálny na jeseň, keď je zásoba domácich jabĺčok najväčšia. Príprava a postup sú veľmi jednoduché a rýchle.

Na bezlepkový jablkový koláč potrebuješ:

  • jablká 750g
  • pohánková múka 120g
  • maková/mandlová/gaštanová/špaldová* múka 100g
  • vajce 2 ks
  • kokosový cukor 70g
  • maslo 40g
  • kokosový olej 30g
  • mleté orechy (vlažské, mandle,…) 90g
  • škorica 1 ČL
  • horká čokoláda 100-150g

*Maj na pamäti, že v prípade ak použiješ špaldovú múku, koláč už bezlepkový nebude. Samozrejme je oveľa lepšia ako pšeničná, ale predsa… Výber nechávam na tebe.

Orechy sú voliteľnou surovinou.

Postup:

Jablká nastrúhaj nahrubo.

Pridaj múku, vajcia, cukor, roztopené maslo s kokosáčom a škoricu. Všetko spolu poriadne premiešaj. Cesto vylej do vymastenej a múkou vysypanej formy.

Koláčik odporúčam piecť na 180° po dobu 30-40 minút.

5-10 minút Pred koncom pečenia posyp koláčik nasekanou čokoládou.

Čas, kedy je upečený, spoznáš podľa omamnej vône 🙂

TIP: hotový koláč posyp škoricou, a môžeš pridaj aj vrstvu niektorého z Powerlogy orieškých masiel. Viac tipov na pračlovečie dobroty nájdeš v Kuchyni Pračloveka.

Zdieľaj tento článok...

podobné články