Bezlepkový jablkový koláč

Bezlepkový jablkový koláč

Svieži koláč bez lepku a bežného cukru, ideálny na jeseň, keď je zásoba domácich jabĺčok najväčšia. Príprava a postup sú veľmi jednoduché a rýchle.

Na bezlepkový jablkový koláč potrebuješ:

  • jablká 750g
  • pohánková múka 120g
  • maková/mandlová/gaštanová/špaldová* múka 100g
  • vajce 2 ks
  • kokosový cukor 70g
  • maslo 40g
  • kokosový olej 30g
  • mleté orechy (vlažské, mandle,…) 90g
  • škorica 1 ČL
  • horká čokoláda 100-150g

Postup:

Jablká nastrúhaj nahrubo.

Pridaj múku, vajcia, cukor, roztopené maslo s kokosáčom a škoricu. *Maj na pamäti, že v prípade ak použiješ špaldovú múku, koláč už bezlepkový nebude. Samozrejme je oveľa lepšia ako pšeničná, ale predsa… Výber nechávam na tebe. Orechy sú voliteľnou surovinou.

Všetko spolu poriadne premiešaj. Cesto vylej do vymastenej a múkou vysypanej formy.

Koláčik odporúčam piecť na 180° po dobu 30-40 minút. 5-10 minút

Pred koncom pečenia posyp koláčik nasekanou čokoládou. Čas, kedy je upečený, spoznáš podľa omamnej vône 🙂

TIP: hotový koláč posyp škoricou, a môžeš pridaj aj vrstvu Powerlogy lieskovo-orieškového krému. Viac tipov na pračlovečie dobroty nájdeš v Kuchyni Pračloveka.

ZDIEĽAJ ČLÁNOK

mohlo by ťa zaujímať

Ak sa ti páčil tento článok, bude sa ti určite páčiť aj moja publikácia Kuchyňa Pračloveka - Ako si pripraviť chutné a zdravé jedlo jednoducho a bez receptov. Z tohto kompletného návodu do pračlovečej kuchyne sa okrem iného dozvieš:
  • Ktoré potraviny ti prinesú najlepší úžitok a ktorým sa vyhýbať
  • Ako z takmer prázdnej chladničky vyčarovať chutnú večeru
  • Ako vyťažiť z minima ingrediencií maximum hodnoty
  • Aké pomôcky do kuchyne potrebuješ a ktoré by si mal radšej vyhodiť
  • Ako si vytvoriť epické šejky, šaláty, dezerty a mnoho iného
Kuchyňa Pračloveka
Top