[RECEPT] Pračlovečí Quiche

Dnes ti pračlovečica Domka v spolupráci s našim veľmi dobrým priateľom, Pračlovekom Rikim, prináša mňamózny recept na quiche – niečo ako slaný koláč. Je to jeden z tých receptov, ktorý si môžeš veľmi ľahko prispôsobiť a neustále ho obmieňať. Verím, že ti bude zakaždým chutiť.

Mohlo by ťa zaujímať...

Ak sa ti páčil tento článok, bude sa ti určite páčiť aj moja publikácia Kuchyňa Pračloveka - Ako si pripraviť chutné a zdravé jedlo jednoducho a bez receptov. Z tohto kompletného návodu do pračlovečej kuchyne sa okrem iného dozvieš:
  • Ktoré potraviny ti prinesú najlepší úžitok a ktorým sa vyhýbať
  • Ako z takmer prázdnej chladničky vyčarovať chutnú večeru
  • Ako vyťažiť z minima ingrediencií maximum hodnoty
  • Aké pomôcky do kuchyne potrebuješ a ktoré by si mal radšej vyhodiť
  • Ako si vytvoriť epické šejky, šaláty, dezerty a mnoho iného

[RECEPT] Ghee maslo: ako (a prečo) si ho vyrobiť

Prepustené maslo – ghee je čistým maslovým tukom bez laktózy a mliečnej bielkoviny. Má vysokú teplotnú stabilitu a výbornú, jemne orieškovú chuť. Podporuje tráviaci trakt, zmierňuje zápaly, obsahuje vysoký podiel CLA a K2 (ak je pripravené z masla od kravičiek z lúky), a má vysoký obsah vitamínov A, D a E. Ide o parádny zdroj tukov a vitamínov. Už sa ti naň zbiehajú slinky? Čítaj ďalej, a dozvieš sa, ako si vyrobiť ghee maslo doma.

Mohlo by ťa zaujímať...

Ak sa ti páčil tento článok, bude sa ti určite páčiť aj moja publikácia Kuchyňa Pračloveka - Ako si pripraviť chutné a zdravé jedlo jednoducho a bez receptov. Z tohto kompletného návodu do pračlovečej kuchyne sa okrem iného dozvieš:
  • Ktoré potraviny ti prinesú najlepší úžitok a ktorým sa vyhýbať
  • Ako z takmer prázdnej chladničky vyčarovať chutnú večeru
  • Ako vyťažiť z minima ingrediencií maximum hodnoty
  • Aké pomôcky do kuchyne potrebuješ a ktoré by si mal radšej vyhodiť
  • Ako si vytvoriť epické šejky, šaláty, dezerty a mnoho iného

[RECEPT] Bezlepkový jablkový koláč

Svieži koláč bez lepku a bežného cukru, ideálny na jeseň, keď je zásoba domácich jabĺčok najväčšia. Príprava a postup sú veľmi jednoduché a rýchle.

Mohlo by ťa zaujímať...

Ak sa ti páčil tento článok, bude sa ti určite páčiť aj moja publikácia Kuchyňa Pračloveka - Ako si pripraviť chutné a zdravé jedlo jednoducho a bez receptov. Z tohto kompletného návodu do pračlovečej kuchyne sa okrem iného dozvieš:
  • Ktoré potraviny ti prinesú najlepší úžitok a ktorým sa vyhýbať
  • Ako z takmer prázdnej chladničky vyčarovať chutnú večeru
  • Ako vyťažiť z minima ingrediencií maximum hodnoty
  • Aké pomôcky do kuchyne potrebuješ a ktoré by si mal radšej vyhodiť
  • Ako si vytvoriť epické šejky, šaláty, dezerty a mnoho iného

Ako nahradiť toxické chemikálie v domácnosti

V dnešnom článku ti pračlovečica Domka prezradí ako zo svojej domácnosti eliminovať veľmi častý a výrazný zdroj toxínov – bežné čistiace prostriedky – a ako ich nahradiť niečím, čo pravdepodobne doma už máš: obyčajným octom. Zisti ako s týmto lacným, ale mega univerzálnym pomocníkom nahradíš takmer všetky drahé a toxické prostriedky.

(Nielen) Veľkonočné recepty: plnené vajíčka a cukinovo-nutelové mafinky

Veľká noc je už za dverami a preto ti dnes prinášam dva tipy na úžasné dobroty, na ktorých si pochutnávame v pračlovečej domácnosti: jeden slaný a jeden sladký. Obe sú, samozrejme, v súlade so zásadami pračloveka, aj keď sa to z názvu možno nezdá. Môže aj nutella byť fajn? Čítaj ďalej a dozvieš sa…

Mohlo by ťa zaujímať...

Ak sa ti páčil tento článok, bude sa ti určite páčiť aj moja publikácia Kuchyňa Pračloveka - Ako si pripraviť chutné a zdravé jedlo jednoducho a bez receptov. Z tohto kompletného návodu do pračlovečej kuchyne sa okrem iného dozvieš:
  • Ktoré potraviny ti prinesú najlepší úžitok a ktorým sa vyhýbať
  • Ako z takmer prázdnej chladničky vyčarovať chutnú večeru
  • Ako vyťažiť z minima ingrediencií maximum hodnoty
  • Aké pomôcky do kuchyne potrebuješ a ktoré by si mal radšej vyhodiť
  • Ako si vytvoriť epické šejky, šaláty, dezerty a mnoho iného

Prečo jesť vývar a ako si ho vyrobiť

V dnešnom článku si povieme o potravine, ktorá ma najlepší pomer cena / hodnota zo všetkých čo poznám. Vývary si môžeš vyrobiť doslova z vecí, ktoré veľa ľudí vyhadzuje a ktoré dostaneš kúpiť za pár šupov od mäsiara. Ich výživová hodnota je ale veľmi vysoká a preto ti dnes prinášam návod ako si ich vyrobiť, resp. zaradiť do jedálnička.

Mohlo by ťa zaujímať...

Ak sa ti páčil tento článok, bude sa ti určite páčiť aj moja publikácia Kuchyňa Pračloveka - Ako si pripraviť chutné a zdravé jedlo jednoducho a bez receptov. Z tohto kompletného návodu do pračlovečej kuchyne sa okrem iného dozvieš:
  • Ktoré potraviny ti prinesú najlepší úžitok a ktorým sa vyhýbať
  • Ako z takmer prázdnej chladničky vyčarovať chutnú večeru
  • Ako vyťažiť z minima ingrediencií maximum hodnoty
  • Aké pomôcky do kuchyne potrebuješ a ktoré by si mal radšej vyhodiť
  • Ako si vytvoriť epické šejky, šaláty, dezerty a mnoho iného

[RECEPT] Čučovajčis a.k.a. epický čučoriedkový šejk

Keďže čučoriedková sezóna je v plnom prúde a Pračlovek ju chce využiť naplno, v dnešnom recepte som sa rozhodol ukázať ti jednu z možností, ako si z nich pripraviť veľmi jednoduchý a mega-chutný šejk. Táto pochúťka je, ako vždy, plná super tukov, obsahuje primeranú dávku najkvalitnejších bielkovín a samozrejme je nabitá výživou. Predstavujem ti čučovajčis.